понеділок, 6 травня 2019 р.

План заходів до 9 Травня


В Олександрії затверджено план заходів з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.


За повідомленням прес-служби міської ради, навчальних закладах відбудуться виховні години, виставки, зустрічі з ветеранами війни, учасниками бойових дій.

Протягом травня у бібліотеках пройдуть години пам’яті, літературно-патріотичні ранки, диспути, а також будуть представлені виставки та викладки матеріалів.

У кінозалі Центру дитячої та юнацької творчості 7-8 травня для учнівської молоді відбудеться показ документального фільму «Страшні відгуки війни».

У музейному центрі ім.Худякової А.Ф. із 5 по 12 травня діятиме краєзнавча виставка «Вони дійшли до Берліну: олександрійці – шляхами Перемоги»; із 7 по 15 травня – виставка з фондів музею «Вони здобували Перемогу».

У територіальному центрі 7 травня відбудеться день відкритих дверей для ветеранів, де вони зможуть отримати пконсультації фахівців пенсійного фонду, управління праці, юриста та медичної сестри, перукаря, швачки і відвідати святковий концерт.

В рамках акції «Зірка пам’яті» активізовано волонтерський рух, який передбачає відвідування та надання необхідної допомоги учасникам бойових дій, яких сьогодні в Олександрії залишилося лише 37 чоловік.
Основні загальноміські заходи до Дня Перемоги пройдуть 8 та 9 травня.

Традиційно 8 травня о 10:00 годині у Перемозькому мікрорайоні відбудеться літературно-музична композиція і покладання квітів до Братської могили радянських воїнів.

Об 11:30 годині мітинг-реквієм пройде біля меморіалу військовополоненим по вул.О.Скічка (Радянській).

9 травня відбудуться мітинги і покладання квітів до усіх братських могил, обелісків, місць поховань воїнів у місті, селищах та селах.

О 8:00 годині захід відбудеться на військовому кладовищі по Куколівському шосе.

О 9:00 годині в мікрорайоні 8-ї школи пройде туристсько-краєзнавчий похід місцями визволення Олександрії.

О 10:00 годині біля Братської могили по вул. Діброви відбудеться загальноміський мітинг. Хода колони олександрійців з ветеранами розпочнеться о 9:50 від площі Соборної по головному проспекту до Братської могили.

Цього ж дня у ПК «Світлопільський» об 11:30 годині відбудеться святкова театралізована концертна програма «Вальс Перемоги». Вхід вільний.
Після заходу на майданчику перед Палацом культури розпочнеться частування ветеранів і гостей свята «солдатською кашею».

                                                                             Фото: Сучасна Олександрія

Немає коментарів:

Дописати коментар

UA-138421690-1