понеділок, 6 травня 2019 р.

Відео-калейдоскоп для учнів: Пройшла війна стежками долі…


Друга світова війна. Довгі 6 років. В її вогнище було втягнуто 67 держав, 80% населення земної кулі. У цій війні загинуло 60 млн. осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто пропав безвісти. Лихо і страждання, які пережили люди, не зміряти.   


Україна. Її безкрайні поля, зелені ліси і гори, блакитний Дніпро, родючі землі, міста і села - все було просякнуте горем, біллю непоправних втрат.

74 роки віддаляють нас від тих днів, коли Вкраїна була звільнена від нацистських загарбників. Та скільки б не минуло часу, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю.

Тому, напередодні Дня пам’яті та примирення, працівники бібліотеки -
філії №10 спільно з учнями 5-А класу ЗНЗ №10 підготували та провели відео-калейдоскоп «Пройшла війна стежками долі…». В ході заходу, школярі, познайомилися зі сторінками історії періоду Другої світової війни, з роками окупації в Україні, дізналися про героїчні подвиги наших дідів та прадідів, про те, яку дорогу ціну заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війну 1939-1945 рр. 

Переглянули тематичні відео: «Вічна слава героям», «Жіночі історії Другої світової» та інші. Також, учні з гордістю розповідали спогади своїх дідусів та бабусь, які пройшли через страшні роки війни. В кінці заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій.

Тернистим був шлях до Перемоги. Трагічним і неймовірно довгим. Але наш народ залишився незламним у титанічній боротьбі. Він боровся і переміг. Переміг, бо вів війну справедливу, за право на життя, свободу та майбутнє.
                                                                                       Любов Слободянюк






Немає коментарів:

Дописати коментар

UA-138421690-1