середа, 24 квітня 2019 р.

Держава вимагає закрити школи і скоротити вчителів в Олександрії



Сьогодні, під час позачергової 65 сесії міський голова Степан Цапюк підняв питання утримання закладів освіти, що фінансуються з державного бюджету. Міський голова зазначив, що наближається період літніх відпусток вчителів, тож перед владою міста стоїть завдання вчасно та у повному обсязі виплатити заробітну плату, відпускні та оздоровчі. Проте із цим є певні проблеми.

Справа у тому, що правління Східного офісу держаудитслужби у Кіровоградській області після перевірки закладів освіти вказало на неефективне використання коштів. А все через те, що влада міста минуло річ пішла проти розпорядження міністерства – скоротити вчителів відповідно до наповнюваності класів.

Нагадаємо, тоді стояло питання про ліквідацію школи мистецтв при гімназії імені Шевченка, про закриття шкіл у Мартоіванівці і Звенигородці, ЗНЗ №7, у ряді інших навчальних закладів також треба було скорочувати вчителів, у колегіумі, наприклад – 21. У свою чергу місцева влада відстояла збереження освітньої мережі, затвердивши за підтримки місцевих депутатів відповідне фінансування на сесії. 

Однак цього року держава знову стоїть на своєму – мережу освітніх закладів оптимізувати. При цьому додаткових коштів виділяти не збирається.

Держбюджет фінансує освіту пропорційно кожного місяця і не планує перерозподіляти ліміти з інших місяців на літній період, що у свою чергу дозволило би у повному обсязі та вчасно виплатити відпускні, оздоровчі і заробітні плати вчителям. Але, як зазначив міський голова, місто знову буде звертатися з відповідним листом до профільного міністерства, аби врегулювати відповідне питання.


Перед міською владою стоїть завдання використати усі можливі резерви та здійснити оптимізацію таким чином, щоб забезпечити заробітною платою до кінця року всіх педагогів і при цьому не втратити якість освіти, яка в Олександрії знаходиться на високому рівні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

UA-138421690-1